KNHS Zeeuwse Kampioenschappen Indoor Dressuur en Springen


Nieuwsberichten Zeeuwse Kampioenschappen Indoor 2012 - 2013

Springkampioenschappen Indoor 2013

Met een geweldig springkampioenschap heeft de KNHS Regio Zeeland de indoor kampioenschappen afgesloten. In het bijzonder werd er veel strijd geleverd in de rubrieken bij de paarden om de afvaardigingsplaatsen in Utrecht. Dit leidde tot een ongemeend spannende barrage in het L, maar ook een barrage op zeer hoog niveau in het ZZ, waarin Niels Knape Marieke de Bart maar nipt met enkele tienden van een seconde voor wist te blijven. Ook hulde wederom aan de organisatie, die een puik staaltje werk heeft afgeleverd. Ondanks het grote aantal deelnemers, het puzzelwerk om te komen tot vlot doorlopende startlijsten en dankzij de medewerking ook van de ruiters en amazones zelf, kon het geplande tijdschema worden gehaald.

Kampioenen van harte gefeliciteerd!!

En nu afwachten wat KNHS Indoor kampioenschappen gaan brengen. De Zeeuwse afgevaardigden zijn er in ieder geval klaar voor. Gelet op de resultaten van de afgelopen weken kunnen zij voor onverwachte prestaties zorgen. Wij wensen alle afgevaardigden veel succes in de maart!

 

Dressuurkampioenschappen Indoor 2013 

De indoorkampioenschappen dressuur zijn gisteren beeindigd met een aantal prachtige Küren op Muziek. De gehele dag stons in het teken van Kampioenen die hebben laten zien dat zij op basis van de behaalde scores terecht worden afgevaardigd naar de KNHS Kampioenschappen in maart in Utrecht. Alle Kampioenen gefeliciteerd.

Ook een woord van hulde aan de organisatie. Vrijwel vlekkeloos is de 2de dag verlopen. De accommodatie van het Hippisch Centrum te Ouddorp heeft laten zien een prima plek te zijn om de kampioenschappen te organiseren. Dank aan alle vrijwilligers van de Kring Noord die meegeholpen hebben deze 2 dagen mogelijk te maken.

Voor de uitslagen en de afgevaardigden zij naar elders op deze pagina verwezen.

Deelnemers Zeeuwse Springkampioenschappen 2013

Op 16 februari organiseert de Schouwse Ruiters het Zeeuws KNHS Kampioenschap Indoor Springen 2013 op Nieuw- en Sint Joosland met een record aantal deelnemers. Daar zijn wij zeer blij mee, maar dit levert direct ook enkele logistieke problemen op. Om de dag goed te laten verlopen vragen we alle deelnemende springruiters en -amazones het volgende ter harte te nemen:

  • Wees ruim op tijd aanwezig.
  • Neem je met meerdere paarden deel aan een rubriek, zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk je paarden wisselt en gereed bent voor je volgende proef in de rubriek. Wellicht kun je een groom regelen die de paarden helpt verzorgen en alvast optoomt.
  • Volg instructies en aanwijzingen van de ringmeester en eventuele andere officials direct op.
  • Tijdens het ZK vindt een I&R controle plaats. Zorg ervoor dat startpas en paspoort bij de hand zijn en op orde. Laat ze desnoods deze week nogmaals controleren. Zie ook het kopje Paspoorten op deze pagina!

1ste Dag van Indoor Kampioenschappen levert goede kampioenen op

Op 1ste dag van de Zeeuwse Kampioenschappen Dressuur in Ouddorp zijn de diverse kampioenen gehuldigd in diverse rubrieken bij pony's en paarden. Het was een mooi kampioenschap met hoogtepunten en natuurlijk teleurstellingen. De ambiance was prima en ook de organisatie liep gesmeerd.

Het Regiobestuur wil alle kampioenen langs deze weg nogmaals feliciteren en de afgevaardigden naar Utrecht veel succes toewensen!

Lees hieronder meer over wie er nu al zijn/worden afgevaardigd en de volledige uitslag.

Indoor kampioenschappen KNHS naar RABO Hippisch Centrum te Utrecht

De KNHS Indoorkampioenschappen 2013 vinden plaats op de thuisbasis van de Voornruiters in De Meern. Hierdoor is ook de programma indeling gewijzigd van de kampioenschappen. Volg de link voor meer informatie.

Fout in eindstand selectie.

Fout in eindstand inmiddels verwijderd. Kijk voor de juiste eindstand hieronder.

L1 Paarden naar zaterdag, 9 februari!

In verband met de grote toeloop van pony combinaties wordt het ZK Indoor voor de L1 paarden verplaatst naar zaterdag, 9 februari 2013 (ipv 2 februari 2013)

Data en locaties ZK:

De Zeeuwse Indoor kampioenschappen Dressuur en Springen 2012 - 2013 worden dit jaar gehouden  op:

2 en 9 februari 2013 te Ouddorp op het Hippisch Centrum Ouddorp voor de dressuur

Programma 2 februari 2013: pony's B tot en met M2; paarden B en L1.

Programma 9 februari 2013: pony's Z; paarden L2 tot en met ZZ licht.

16 februari 2013 te Nieuw- en Sint Joosland bij Ruitersport Centrum De Kroo voor het springen

De organisatie is dit jaar in handen van Kring Noord (dressuur) en Schouwse Ruiters (springen).

Inschrijven voor het ZK:

De inschrijvingen voor het ZK wordt opengesteld na publicatie van het vraagprogramma. Combinaties die zich via selectie plaatsen voor het ZK, ontvangen een uitnodiging tot inschrijving. Zij kunnen zich dus niet opgeven na openstelling van de inschrijving.

Na sluitingsdatum worden geen combinaties meer bijgeschreven!

Paspoorten:

Ook dit jaar weer zullen op de kampioenschappen I&R controleurs aanwezig zijn. We kunnen er klaarblijkelijk niet genoeg op hameren om jullie erop te wijzen dat paspoorten in orde dienen te zijn. Controleer dus op tijd je paspoorten. Kom je er niet uit, vraag het dan aan je dierenarts of volg deze link.

Vraagprogramma:

Het vraagprogramma is op 11 december 2012 goedgekeurd. Volg de link hieronder voor het vraagprogramma of kijk op de wedstrijdkalender op deze site!

Ook dit jaar zullen proeven in het Z en ZZ-licht uit het hoofd worden gereden. Lees het vraagprogramma daarom nauwkeurig om op het ZK niet te worden geconfronteerd met teleurstellingen, omdat je van iets anders bent uitgegaan. Het vraagprogramma is bindend voor hoe het ZK wordt verreden.


Startlijsten

Klik hier voor de startlijst van het ZK Dressuur op 2 februari voor de klasse B bij de paarden en de pony's B tot en met M2, alle categorieën.

Klik hier voor de startlijst van het ZK Dressuur op 9 februari voor de klasse L tot en met ZZ licht bij de paarden en de Z pony's, alle categorieën.

Klik hier voor de starlijst van het ZK Springen op 16 februari bij de paarden en de pony's, alle categorieën.

 


Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen van het ZK Dressuur op 2 februari 2013.

Klik hier voor de uitslagen van het ZK Dressuur op 9 februari 2013 voor de Z-pony's en L tot en met ZZ licht paarden

Klik hier voor de uislagen van het ZK Springen op 16 februari 2013.

Volg de link om te kijken wie er afgevaardigd worden uit de KNHS Regio Zeeland naar de Indoor Kampioenschappen Dressuur in Utrecht. Klik hier voor de afvaardiging springen.


Vraagprogramma en kampioenschapsreglement

Klik hier voor het vraagprogramma voor de ZK Indoor Dressuur en Springen 2012 - 2013.

Klik hier voor het algemeen KNHS Kampioenschapsreglement 2012 - 2013


Richtlijnen voor selectie en organisatie

Zie onderstaande link voor de richtlijnen van de selectie.

Richtlijnen Selectie & Organisatie Indoorkampioenschappen Dressuur


Aanmelden geselecteerden voor ZK Dressuur op 2 en 9 februari 2013

GESELECTEERDEN M2 tot en met ZZ licht

De geselecteerde combinaties voor het M2, Z1, Z2 en ZZ-licht zijn na de selectiewedstrijd van zaterdag, 22 december bekend. Ook de reserves zijn voor deze klassen bekend. Het regiobestuur feliciteert de geselecteerden voor het ZK.

Via de link tref je als geselecteerde of reserve alle informatie aan die je nu nodig hebt om je aan te melden voor het ZK Dressuur. De aanmelding voor de klassen M2 tot en met ZZ licht dient uiterlijk op 15 januari 2013 door de organisatie, Kring Noord Zeeland bij voorkeur per mail te zijn ontvangen: sasruiters@flakkee.net t.a.v. mevrouw E. van der Valk.

De openstelling voor de inschrijving van de andere rubrieken vindt plaats zo spoedig mogelijk na de laatste selectiewedstrijd op 12 januari 2013. De openstelling wordt op deze pagina bekendgemaakt en via de facebook pagina van de KNHS Regio Zeeland.

Door een geringe deelname en/of het niet deelnemen aan minimaal 2 selectiewdestrijden zijn er in de klassen Z2 en ZZ-licht geen reserves aangewezen. Verder kunnen voor het ZZ licht maar 5 combinaties worden uitgenodigd.

GESELECTEERDEN B tot en met M1

De geselecteerde combinaties voor het B, L1, L2 en M1 zijn na de selectiewedstrijd van zaterdag, 12 januari 2013 bekend. Ook de reserves zijn voor deze klassen bekend. Het regiobestuur feliciteert de geselecteerden voor het ZK.

Via de link tref je als geselecteerde of reserve alle informatie aan die je nu nodig hebt om je aan te melden voor het ZK Dressuur. De aanmelding voor de klassen B tot en met M1 dient uiterlijk op 22 januari 2013 door de organisatie, Kring Noord Zeeland bij voorkeur per mail te zijn ontvangen: sasruiters@flakkee.net t.a.v. mevrouw E. van der Valk.

Door een geringe deelname en/of het niet deelnemen aan minimaal 2 selectiewdestrijden kunnen ook in de klassen L1 en M1 niat alle beschikbare plaatsen worden ingevuld. Dat is jammer, maar wel een feit.


Eindstand selectie ZK indoor dressuur 2013

Voor de EINDSTAND selectie ZK Dressuur Paarden na de 6de wedstrijd te Vrouwenpolder op 12 januari jl., klik hier!

Alleen voor de paardenrubrieken dressuur worden selectie wedstrijden verreden. Voor de klassen B en L kunnen 12 combinaties worden uitgenodigd voor de ZK. Voor de klassen M tot en met ZZ- licht 8 combinaties!

Bij de dressuur pony's en het springen paarden en pony's geldt een vrije inschrijving.


Planning selectiewedstrijden dressuur paarden

Datum Lokatie Organisatie Klasse
10 november 2012 Ouddorp Schouwse Ruiters M/Z/ZZ-licht
17 november 2012 Axel - Beatrixhoeve Haringruiters B/L
15 december 2012 Heinkenszand Allround M2/Z/ZZ-licht
22 december 2012 Axel - Beatrixhoeve Luctor et Emergo M/Z/ZZ-licht
5 januari 2013 Ouddorp Sasruiters B/L
12 januari 2013 Vrouwenpolder Seros B/L/M1


Kalender
Zoeken

Kalender
Kalender
Verenigingen
Axel, AxelBraanjenhoek, KapelleEendrachtruiters, TholenGouwe Reijers, Serooskerke (Walcheren)Grevelingen, DirkslandHaringruiters, BreskensHonteruiters, VogelwaardeHulst, zaamslagLuctor et Emergo, ZaamslagOranjezon, VrouwenpolderPaardebloem, KapelleSasruiters, DirkslandScheldestad, VlissingenSchouwse Ruiters, Schouwen-DuivelandSé-Ros, VrouwenpolderVlaandertse Ruiters, HeinkenszandVlakteruiters, SluiskilVosseruiters, MagretteWalcheren, Nieuw en St. JooslandWeelruiters, NisseWest Zeeuws-Vlaanderen, OostburgZuid-Beveland, Waarde
Concept & Realisatie: eStrategy